Matematik

vinkel mellem to tangenter

07. august 2011 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej er der nogle der kan hjælpe mig videre med denne opgave:

En funktion f(x) er løsning til differentialligningen

dy/dx=-2x*y

og grafen for f(x) går gennem punkterne (1,e)(-1,e)

a) bestem et gradtal for den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen i de to punkter.

jeg har så fundet de to tangenters ligninger til:

ligning for tangent i punktet (-1,e)= 2e^x+3e^x

og 

Ligning for tangent i punktet (1,e) ( -2e^x+3e^x

kan ikke rigtig komme videre herfra , har tegnet grafen osv


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2011 af mathon

 den ene tangent har hældningskoefficient 2e
 og dermed hældningvinkel
                                                   tan-1(2e) = 79,58º


  den anden tangent har hældningskoefficient -2e
  og dermed hældningvinkel
                                                   tan-1(-2e) = -tan-1(2e) = -79,58º  

  vinklen mellem tangenterne er således       

                                                  79,58º - (-79,58º) = 159,16º

  når der tales om vinklen mellem to rette linjer menes oftest - uden at det specifikt nævnes -
  den spidse vinkel mellem dem

  dermed er "vinklen mellem tangenterne"

                                                  180º - 159,16º = 20,84º
                        


Svar #2
07. august 2011 af TheLeresa (Slettet)

 regner din lommeregner godt nok ikke i degree jeg kan ikke få det til 79,....


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. august 2011 af mathon

         ...indstil din egen lommeregner til vinkelmålet DEGREE


Svar #4
07. august 2011 af TheLeresa (Slettet)

 jeg har indstillet den til degree men får det hele tiden til 63.4349


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. august 2011 af mathon

tangentligningerne
    er
                        y = 2e·x + 3e       i (-1,e)

                        y = -2e·x + 3e      i (1,e)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

De 63,4349º fås som tan-1(2) . Men i opgaven skal man beregne tan-1(2·e) = tan-1(2·e1) .


Svar #7
08. august 2011 af TheLeresa (Slettet)

 tak og jeg som troede at der var noget galt med min lommeregner :)


Skriv et svar til: vinkel mellem to tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.