Matematik

samtlige stamfunktioner til polynomiet

07. august 2011 af kidmartion (Slettet)

Bestem samtlige stamfunktioner til polynomiet:

f(x) =6x2+8x-13 

F(x)c=6*1/3x3+x8-13x+c

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Jeg bryder mig ikke så meget om integreringen af 8x.


Svar #2
07. august 2011 af kidmartion (Slettet)

integrering af 8x:  8/2x

er det rigtigt nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. august 2011 af Walras

Du skal kende integrationsreglen

∫(kx)dx=k∫(x)dx

Med 8x har du da bare, at

∫(8x)dx=8∫(x)dx

som du vist sagtens kan integrere.

#2 Ja, men hvad giver 8/2? Du kan godt lige forkorte ned.


Svar #4
07. august 2011 af kidmartion (Slettet)

mange tak. så dvs. 4x2


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. august 2011 af Walras

(4x^2)'=8x

Så ja.


Skriv et svar til: samtlige stamfunktioner til polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.