Matematik

udregning af serielåv vha. BAII + lommeregner

09. august 2011 af Usser (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Her er opgaven og de udregninger jeg er nået frem til:
 

Bank 1
Hovedstol: 1.200
Kurs: 98
Låneomk.: 25
Løbetid i år: 3
Terminer/år 2
Rente p.a.: 8 %

1.200 Hovedstol
1.151 Provenu (1.200 * 0,98 - 25)
           I--1------------------2------------------3---------------------4------------------5-------------------6----r = 4 % (8/2)
                                                                                                                                                            n = 6 (3*2)            

Afdrag: 1. termin=200  2. termin=200 3. termin= 200 4. termin= 200  5. termin= 200    6. termin=200
Rente: 1. termin= 48    2. termin= 40  3. termin= 32    4. termin= 24     5. termin= 16     6. termin= 8
Ydelse:1. termin= 248 2. termin=240 3. termin=232  4. termin=224    5. termin=216    6. termin=208

Da ydelsen ikke er konstant, kan opgaven ikke løses ved hjælp af TVM-programmet, men skal løses ved hjælp af CF-programmet:

I CF-programmet anvendes tasterne: CF og IRR

CF0= 1.151+/-
C01 248
C02 240
C03 232
C04 224
C05 216                                                                                                                                                                                                      C06 208
 

Det er her det går galt når jeg skal indtaste disse tal i CF-programmet. Når jeg indtaster CF0= -1151 i det første felt så trykker jeg ned med piltest og når frem til det andet felt C01 og der indtaster jeg 248. Problemet er her at når jeg så trykker ned så kommer jeg frem til F01 og ikke C02. Hvad skal jeg gøre her? håber der en der kan hjælpe mig med det!

på forhånd tak!!!


Skriv et svar til: udregning af serielåv vha. BAII + lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.