Matematik

En ligning

11. august 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 5
Om den retvinklede trekant ABC oplyses, at
den ene katete er 3x
den anden katete er 4x
hypotenusen er 10
a) Bestem x .

3x2+4x2=102

25x+100

x=4???

Eller

x=√4 = 2

Fordi når man sætter 2 ind på x's plads får man det rigtige resultat...


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

               (3x)2 + (4x)2 = 100 

               9x2 + 16x2 = 100

               25x2 = 100

               x2 = 4

               x = 2


Svar #2
11. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Tak.. X^2 forsvinder jo ikke, som den gøre ved min..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Det er lidt svært at se, hvordan du har foretaget dine beregninger. Men #1 er i hvert fald den korrekte fremgangsmetode.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. august 2011 af volcom1

 en god ting at have med i tilfælde som disse er at sige at løsningen til x er 2 eller -2, og derefter sige at -2 kan fjernes da længder ikke kan være negative.

Der er altid en god ide at fortælle at man ved at der er to matematiske løsninger, og derefter fortælle argumenter som gælder i den virkelige verden


Skriv et svar til: En ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.