Matematik

2. gradspolynomier

12. august 2011 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få hjælp.

Jeg skal beregne koordinaterne til toppunkt og skæringspunkter med akserne.

f(x) = -4x2 - 2 - 4x

Men jeg starter med at finde en rod, og det er det, jeg har problemer med, da  diskriminanten, d bliver -16 altså negativ.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2011 af SuneChr

Jamen f(x) har skam heller ingen reelle rødder, da dens graf, parablen, ligger helt under x-aksen med toppunktet opad.

Toppunktet ligger opad, når koefficienten til x2 < 0 .


Svar #2
12. august 2011 af elissa92

Okay, tak for det.
Men hvordan finder jeg så skæringspunktet med x-aksen, når der ikke findes rødder til grafen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. august 2011 af SuneChr

# 2   Du må mene skæringspunktet med y-aksen. Det er, når x = 0.  Find  f(0).

Skæringspunkt med y-aksen er der altid, uanset om der er 0, 1 eller 2 rødder.

Rødderne skærer jo x-aksen.

y-aksen har ligningen    x = 0


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 #1:

Mere præcist vender parablens grene nedad, når højeste koefficient er negativ.

Et tip til skæringspunktet med y-aksen: Et andengradspolynomium har formen f(x) = ax2 + bx + c, hvoraf der gælder, at f(0) = c.


Svar #5
12. august 2011 af elissa92

Nårh ja, det var et dumt spørgsmål, jeg fik stillet til sidst :D Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2011 af Krabasken (Slettet)

Nix - det vsr et udmærket spørgsmål. for det gav dig tippet i #4 ;-)


Skriv et svar til: 2. gradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.