Matematik

hjælp til opgave om diff. kvotient

14. august 2011 af imn93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej (:

Jeg har lidt problemer med en opgave, der ser sådan ud:

Beregn ved studium af udtrykket f(x)-f(x0)/x-x0 differntialkvotienten af funktionen f(x)=x^3-2*x-1 i punktet x0 = 2, cas må gerne benyttes

Håber virkelig der er en der vil hjælpe mig, da jeg gerne skulle have løst den til imorgen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn differenskvotienten

( f(x) - f(x0) ) / ( x - x0 )

for den pågældende funktion med x0 = 2 , og vis, at grænseværdien eksisterer for x → x0 .


Svar #2
14. august 2011 af imn93 (Slettet)

det forstår jeg ikke helt, kan du prøve at forklare det på en lidt anden måde? tak


Svar #3
14. august 2011 af imn93 (Slettet)

Altså jeg indsætter 2:

f(x) - f(2) / x - 2, og hvad gør jeg så?(:


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2011 af mathon

 

                         (f(x) - f(2)) / (x-2) = x2 + 2x + 2

                         limes x2 + 2x + 2    =    22 + 2·2 + 2    =    4 + 4 + 2 = 10
                                   x→2


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Differentialkvotienten er grænseværdien for differenskvotienten for x gående mod x0 . Her skal man så beregne differenskvotienten for den pågældende funnktion og vise, at grænseværdien eksisterer.

( f(x) - f(x0) ) / ( x - x0 ) = ( x3 - 2x - 1 - x03 + 2x0 +1 ) / (x - x0)

                                      = ( x3 - x03 -2(x - x0) ) / (x - x0)

                                      = ( (x - x0)·(x2 + x·x0 + x02) - 2(x - x0) ) / (x - x0)

                                      = x2 + x·x0 + x02 - 2

                                      → 3·x02 - 2    for   x → x0

Indsæt så x0 = 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2011 af SuneChr

# 3  Nej. Benyt definitionen for differentialkvotienten i punktet x = 2:

( f(2 + h) - f(2) ) / h     reducér,  og find ud af, hvad grænseværdien er, når  h → 0


Skriv et svar til: hjælp til opgave om diff. kvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.