Matematik

meget svær ligning!

15. august 2011 af locatio (Slettet)

jeg er lost! hvad gør jeg?

Jeg skal løse følgende ligning og jeg har virkelig svært ved det.

find c i formlen:
 

a*f^2 = c *a^2 når det vides at a=a^2.

Den anden opgave jeg har svært ved er her:

Find funktionens nulpunkt

3x + 9 = y

Jeg er LOST! And I need Help!


Svar #1
15. august 2011 af locatio (Slettet)

fuck jeg fatter ikke en skid! Please hjælp mig studieportalen


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2011 af mathon

 

     a2 = a   gælder kun for
                                                    a = 0       hvilken mulighed vi kan se bort fra, da a*f^2 = c *a^2 da ikke har interesse
                    hvorfor                     a = 1

dvs
                    f2 = c


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2011 af Anxyous (Slettet)

Hvis a = a2 kan du fjerne a og a2 fra udtrykket. Så har du et forenklet udtryk for c.

Sæt funktionen lig 0 og løs for x.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du bør nok forklare lidt mere om forudsætningerne for dine opgaver. Vides det, at dine størrelser kommuterer i den første opgave? Og hvilken funktion taler du om i den anden opgave?


Svar #5
15. august 2011 af locatio (Slettet)

Der står bare at der er tal. Altså at BOGSTAVERNE rent faktisk er TAL. Det er lidt vildt at man kan blande bogstaver og tal sammen på den måde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2011 af mathon

et nulpunkt for funktionen
betyder
                                                                 f(x) = y = 0 = 3x + 9

som du løser med hensyn til x = ved at isolere x


Svar #7
15. august 2011 af locatio (Slettet)

Hvordan får du den ligning? og hvad er x-værdien ?Jeg skal nemlig finde x-værdien. Det står der at jeg skal i min bog.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2011 af mathon

...du har vel "knækket større nødder" end denne

                                                                                         3x + 9 = 0


Svar #9
15. august 2011 af locatio (Slettet)

De nødder jeg har set, er for bløde til at knække. Men Jeg har svært ved at se, hvordan du kommer frem til omskrivningen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. august 2011 af mathon

funktionen er
                               f(x) = y = 3x + 9


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. august 2011 af mathon


Svar #12
15. august 2011 af locatio (Slettet)

#11 Hvad står der?


Svar #13
15. august 2011 af locatio (Slettet)

f parentes x  = 3x plusset med 9. Find da x.

Jeg er LOST som sagt! :'-(


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Mener du denne tråd alvorligt? I en anden tråd beder du om et formalistisk bevis for Lhospital. Hvad er helt ærligt dine forudsætninger? De to tråde harmonerer bare ikke sammen.


Svar #15
15. august 2011 af locatio (Slettet)

#14 Det er jo en helt anden bog, jeg bruger der.


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Men vel ikke et andet hoved? Hvordan vil du forstå et bevis, når du ikke kan greje en simpel ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Be serious. Du stiller dig tilsyneladende helt uforstående over for, hvad udtrykket i #10 betyder, endsige for, hvordan man løser en ligning som f(x) = 0 . Og så taler du om l'Hospital i en anden tråd !

Og du forventer vel ikke, at vi tager din bemærkning i #5 alvorligt?


Svar #18
15. august 2011 af locatio (Slettet)

Kan I ikke bare sige hvad x værdien er?


Brugbart svar (0)

Svar #19
16. august 2011 af AskTheAfghan

#18

L'Hospital er alt for højt niveau, bliver svært for dig at lære om det - når du ikke har forstået hvordan mathon kom frem til omskrivningen.

"Find funktionens nulpunkt"   dvs. undersøg x-værdien, når (x ; f(x)) = (x ; 0).

             f(x) =      y = 3x + 9     ⇔     0 = 3x + 9

    ... isoler nu x, ved at løse denne løsning:

                          3x + 9  = 0

    ... så ved du hvad x-værdien er.


Tråden er låst for yderligere indlæg.