Matematik

Opgave uden hjælpemidler

16. august 2011 af Mygle (Slettet)

 Opgaven lyder sådan:

Kugler med samme form og vægt kommes i dåse. Den samlede vægt af dåse og kugler er en funktion af antallet af kugler i dåsen givet ved f(x)=10x+200, hvor f(x) er den samlede vægt, og x er antallet af kugler i dåsen. 

Benyt forskriften for f til at bestemme dåsens vægt og til at bestemme vægten af en kugle.


Svar #1
16. august 2011 af Mygle (Slettet)

 På forhånd tak.


Brugbart svar (5)

Svar #2
16. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Dåsens vægt findes ved at beregne f(0). Vægten af dåsen bliver derfor f(0) = 200 .

Kuglens vægt vil her være hældningskoefficienten, altså 10 enheder, da man ud fra hældningen ser at den samlede vægt af dåse og kugler stiger med 10 enheder for hver kugle, der lægges i dåsen .


Svar #3
16. august 2011 af Mygle (Slettet)

 Okay mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. august 2011 af mathon

kontrol:
                       vægt pr. kugle                   dåsens vægt
                               10                                       200

               
                       vægt for x kugler                dåsens vægt
                               x·10                                    200

samlet vægt af
x kugler og dåse
                                         y = x·10 + 200
eller skrevet
                                         f(x) = y = 10x + 200                                        
hvor vægten er en
lineær funktion af antal kugler
 

                                

 


Svar #5
16. august 2011 af Mygle (Slettet)

 takker :)


Svar #6
16. august 2011 af Mygle (Slettet)

Kan du fortælle mig hvordan man beregner hældningskofficienten :)? Så vidt jeg ved beregnes den med følgende formel: a=(y2 – y1) / (x2 – x1), men hvor får jeg punkterne fra?


Brugbart svar (2)

Svar #7
16. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Din formel er korrekt, men det er dig kun muligt at beregne hældningskoefficienten, hvis du har givet to punkter P1(x1,y1) og P2(x2,y2), på den rette linje.


Svar #8
16. august 2011 af Mygle (Slettet)

 Ja det var det jeg tænkte, mange tak :)


Svar #9
16. august 2011 af Mygle (Slettet)

 Er der ikke andre måder at beregne den på?


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. august 2011 af mathon

 

    denne opgave er slet og ret
    en tolkning af
    a og b's betydning i
    funktionsudtrykket

                                                             y =   ax   + b
                                                             y = 10x + 200

   og slet ikke et spørgsmål
   om beregning af a
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#9

Jo, men så bevæger vi os ud i differentialregning, og det går jeg ikke ud fra at du har lært endnu.

#10

Jeg går ud fra at trådstarter mener mere generelt, hvordan man beregner hældningen a


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. august 2011 af mathon

@ #7
           hvis du absolut vil teste din formel,
           så prøv f.eks.
           den rette linje
           gennem punkterne
                                                       (-1,4)   og   (2,13)


Skriv et svar til: Opgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.