Matematik

kæderegel med skalering i ligning?!

16. august 2011 af howe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med et problem, som jeg tror måske kan løses ved hjælp af kædereglen, men jeg synes ikke jeg kan få det til at give helt mening, problemet er som følger:

L(x,y)=x*H_x(x,y)-x*G_x(x,y)-x*G_y(x,y)+x*H_y(x,y), hvor _x betyder partielt afledt

Variablerne x og y kan skaleres således at (x,y) = (x/y,1) = (z,1) og hvor f(z) så defineres som f(z) = H(z,1)-G(z,1) når jeg bruger disse definitioner kan jeg vha kædereglen omskrive til

l(z)=z*(-f'(z)-zf'(z))

problemet er at jeg gerne skulle få l(z)=z*(-f'(z)-zf'(z)-f(z))

Er der nogle der kan hjælpe med problemet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2011 af locatio (Slettet)

Jeg får det også til l(z)=z(-f'(z)-zf'(z)-f(z)). Du må have lavet en regnefejl i din udregning.


Svar #2
16. august 2011 af howe (Slettet)

 Har du nogen mulighed for at vise hvorledes? eller en ide om hvor jeg kan være gået forkert?


Skriv et svar til: kæderegel med skalering i ligning?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.