Matematik

ligningen

16. august 2011 af christinaelarja (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 hejsa, ville skulle løse nogle ligninger i skolen idag, og en af dem kunne jeg ikke finde ud af.,.

ligningen:                  x  

                                  __       =           x         +       1    

                                   2 

håber virkelig i kan hjælpe mig... ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2011 af mathon

multiplicer med 2

                                                                    x = 2(x+1)
gang ind i plusparentesen
og hæv den

                                                                    x = 2x + 2 .........osv............


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2011 af kinqxx (Slettet)

 ½x = x+1 

½x-1=x

  -1= ½x

     x= -2


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2011 af mathon

 

        x = 2x + 2                      subtraher x på begge sider

        0 = x + 2                       subtraher 2 på begge sider

        -2 = x


Svar #4
16. august 2011 af christinaelarja (Slettet)

tak har næsten forstået det, men det med at det giver -2 ?? det forstår jeg ikke helt.. 

ville i være søde at uddybe jer bedre? 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2011 af volcom1

 Det bliver også gjort meget bøvlet, det nemmeste er sådan:

x=2x+2 træk 2x fra på begge sidder:

-x=2 Derefter ganger du med -1 så du får

x= -2


Svar #6
16. august 2011 af christinaelarja (Slettet)

 okey tusind tak, men hvor kommer -1 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2011 af volcom1

 Når du har med ligninger at gøre kan du gange, dividere, lægge til og trække fra på begge sidder af lighedstegnet, du ved 

1 = 1

så kan du lægge 2 til på begge sidder:

1+2 = 1+2

Du vil gerner afslutte med at have x til at stå alene i din ligning. Du ender dog med at have -x i stedet for. for at få x til at være positiv  ved du jo at minus gange minus giver pluds. Derfor kan man ved at gange -x med -1 ende med x, når du ganger med -1 på den ene side, skal man også gøre det på den anden side.


Svar #8
16. august 2011 af christinaelarja (Slettet)

 ahh, tusind tak :)


Skriv et svar til: ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.