Matematik

Beregn uden hjælpemider eksponentielt voksende funktion

16. august 2011 af Mygle (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Om en eksponentielt voksende funktion f(x)=b*a^x oplyses at fordoblingskonstanten er 5 og at f(3)=4,5

Beregn f(8)

Er der nogen der kan hjælpe her, på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2011 af NejTilSvampe

 brug at:

Sæt T2 = 5 og løs mht. a.


Svar #2
16. august 2011 af Mygle (Slettet)

Forstår ikke hvad du mener, kan du ikke præcisere ldit :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2011 af AskTheAfghan

#2

Jeg tror at han mener, du først skal løse a'en, når  T2 = ln(2) / ln(a)   ⇔   5 = ln(2) / ln(a) .. Derefter isolerer du b, hvor f(3) = b·a3   ⇔   4,5 = b·a3   for at bestemme forskriften af den eksponentielle funktion - så at du nemt kan nemt beregne f(8) til sidst.


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#1

Det behøver ikke gøres så vanskeligt.

Du ved, at når den uafhængige variabel x stiger med 5, så vil funktionsværdien fordoble. Indsæt nu:

f(8) = f(3+5) = 2·4,5 = 9

Vi har altså at f(8) = 9

Hermed besvaret.


Skriv et svar til: Beregn uden hjælpemider eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.