Matematik

Potens- eller eksponentielfunktion?

17. august 2011 af floks (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey! 

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal bestemme en forskrift for W, når W(7,1)=5,5 og W(14,3)=58,4. Funktionen hedder W(L)=b*L^a. W(målt i gram) er vægten og L(målt i cm) er længden.

 Hvordan gør jeg det? 

Og er det en eksponentiel- eller potensfunktion?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Dette er en potensfunktion.

Benyt potensregression på lommeregneren.


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Hvis du kun har de to punkter, har du også en formel til udregning af a.


Svar #3
17. august 2011 af floks (Slettet)

Ja, men jeg synes selv, at det mere ligner en eksponentiel.. Hvordan kan jeg kende forskel på eksponentiel og potens? 


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Eksponentialfunktionen er givet på formen    y = b·ax

Potensfunktionen er givet på formen y = b·xa .

I din funktion er den uafhængige variabel nemlig roden, hvilket gør at din funktion er en potensfunktion.


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Eksponentiel funktion: f(x) = b * ax

Potensfunktion: f(x) = b * xa


Svar #6
17. august 2011 af floks (Slettet)

 Super tak for hjælpen!


Brugbart svar (2)

Svar #7
17. august 2011 af mathon

se


Svar #8
17. august 2011 af floks (Slettet)

 TAK TAK!


Skriv et svar til: Potens- eller eksponentielfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.