Matematik

Er dette en lign eller brøk?

17. august 2011 af martin1977dk (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hejsa. Er nedstående opgave 4 a og b ligninger eller en brøk? se vedhæftet fil

Og hvordan regnes de? Synes ikke jeg kan finde noget i bog eller på nettet. :-/

Mvh.

Martin


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Det er ikke ligninger. I en ligning indgår et lighedstegn.

a'eren er en brøk bestående af faktorer og led.

b'eren er et tal bestående af faktorer og led.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om brøker, ikke ligninger. En ligning udtrykker en identitet mellem to størrelser, med et lighedstegn = imellem dem.


Svar #3
17. august 2011 af martin1977dk (Slettet)

 aha javel ja...okay.........;-) Er der en der kan vise en udregning med en lignende brøk ? :-)

Mvh.

Martin


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

I 4a), reducer og forkort brøkerne mest muligt. Udregn til sidst talværdien med et passende antal decimaler.


Svar #5
18. august 2011 af martin1977dk (Slettet)

 Men Har stadig brug for eksempel, for er med på at den skal forkortes, men de 4^3 og 2√71 i tælleren, hvordan får jeg dem med? 

Martin


Svar #6
18. august 2011 af martin1977dk (Slettet)

 for jeg kan jo ikke tage kvadratrod af 71, da det er et negativt tal, uden at få et laaangt kommtal ud af det,vel? Men de 2 foran, hvad skal de? 

Er indtil videre kommet frem til dette:

            3*4^3-2√71

  4 *     ----------------

                 92+4

Bliver til:

         12*64-2√71 (√71=8,43 afrundet)

4 * ___________

              96


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2011 af mette48 (Slettet)

       3*4^3-2√71            4*(3*64-2√71)

4 * ----------------      =    -------------------

        92+4                             96                     forkort med 4

[ 192-2√71 ] / 24  = [ 2*(96-√71)] / 24        forkorter med 2

[ 96-√71 ] / 12      =  8 - √71 /12                 nu kan man kun komme videre ved at slå √71 op                  

                                         


Svar #8
18. august 2011 af martin1977dk (Slettet)

Mette48: God forklaring :-), men er kun med til:

"[ 2*(96-√71)] / 24 forkorter med 2"

Skal man ikke gange ind i parentesen? hvorfor 2*, og hvordan blev -2√71 til-√71???

Er godtnok lang tid siden jeg har brugt dette her hehe! Håber I har tålmodighed ;-)

Martin


Skriv et svar til: Er dette en lign eller brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.