Matematik

Hjælp til Matematik

18. august 2011 af Simmenaes (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa,

Jeg har aldrig, og bliver heller aldrig god til matematik, det indrømmer jeg da med glæde.

Jeg har en lille opgave der hedder;

En dreng har lige mange brødre og søstre, men hver søster har kun halvt så mange søstre som
brødre.

a) Er der flest drenge, flest piger eller lige mange drenge og piger i søskendeflokken?
b) Hvor mange drenge og piger er der i søskendeflokken?

Jeg har nu sidder og revet hår ud i den sidste halve time, og synes stadig ikke at kan forklare noget om den.

Hvis der er nogen der ude der kunne hjælpe mig, ville det være meget rart.

Der er også noget med at sætte udenfor nogle paranteser?, altså f.eks

2x²-4xy

Igen, har aldrig, og bliver aldrig god til matematik


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2011 af mathon

 

                                                                                                antal brødre                antal søstre
betingelsen
En dreng har lige mange brødre og søstre
 

                                                                                                    x + 1                               x


betingelsen
hver søster har kun halvt så mange
søstre som
brødre.

                                                                                                            x + 1 = 2·(x-1)
hvoraf
                                                                                                            x + 1 = 2x - 2

                                                                                                            3 = x
hvoraf


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2011 af mathon

 

                            2x2 - 4xy  =  2·x·x - 2·2·x·y  =  2x(x - 2y)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2011 af mette48 (Slettet)

En dreng har lige mange brødre og søstre, men hver søster har kun halvt så mange søstre som
brødre.

drengen har x drødre og x søstre, ialt er der så x+1 drenge og x piger

(x brødre + ham selv)=(x+1) drenge

Pigen har x-1 søstre og dobbelt så mange brødre altså 2*(x-1)

(x piger - hende selv)(x-1) piger

antal drenge:    x+1 = 2*(x-1)

x+1=2x-2         -x

1=x-2                +2

3=x

der er 3 piger og 4 drenge


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2011 af mette48 (Slettet)

2x²-4xy = 2x*x - 2x*2y = 2x*(x-2y)


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.