Matematik

Hjælp til ligning

19. august 2011 af Dino88 (Slettet)

 Hvordan løser man følgende ligning step-by-step?

150.000-1.000x/1000x=0,3

Jeg har selv regnet mig frem til løsningen, som er 115,38 men jeg vil gerne kunne vise løsningen step-by-step.


Svar #1
19. august 2011 af Dino88 (Slettet)

 Det skal nok lige siges, at jeg har brugt excel til at finde løsningen (målsøgning). Har brug for "hovedregningsmetoden"?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2011 af mathon

 

    der menes formentlig

                                                    (150.000 - 1.000x) / (1000x) = 0,3           x ≠0

                                                    150.000 - 1.000x = 0,3·1000x = 300x

                                                    150.000 = 1300x
   
                                                    150.000 / 1300 = x

                                                     x = 115,385

                                                      


Svar #3
13. september 2011 af Dino88 (Slettet)

mathon, hvordan ser step-by-step løsningen så ud for følgende:

 

100x-500 / 100x = 0,3

 

Hvad er regnereglerne?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Se den anden opgavetråd, du har oprettet om den opgave.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.