Matematik

VIGTIGT SPØRGSMÅL, MATEMATIK.. DET HASTER :)

22. august 2011 af Bilalkhani (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Jeg sidder med en matematik aflevering.. men er gået i stå. Jeg har lige 2 opgaver, som jeg ikke fatter.. nogle, der kan hjælpe ps.. 9 klasse , folkeskolen..

Opgave 1:  30 % af et beløb er 90.. hele beløbet er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af Rastapopoulos (Slettet)

Du kan starte med at finde ud af hvad 1% af beløbet er. Det gør du ved at dividere de 90 med 30:

90/30 = 3

Nu har du 1% - og hele beløbet er 100% - ergo:

100*3 = 300

Hele beløbet er altså 300 :-)

Eller lidt hurtigere: (90/30)*100


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2011 af SuneChr

Beløbet hedder a. Så vi har:

30% af a = 90       ⇔    0,3·a = 90       ⇔      a = ......


Svar #3
22. august 2011 af Bilalkhani (Slettet)

 Tak for hjælpen.. Jeg har lige et andet spørgsmål, hvis nogle gider at bruge en lille sekund, kunne det være dejligt :)

opgave 1 :  1/5 L svare til -------------------------- dl? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2011 af mette48 (Slettet)

10 dl = 1l


Skriv et svar til: VIGTIGT SPØRGSMÅL, MATEMATIK.. DET HASTER :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.