Matematik

Biimplikation - Let

24. august 2011 af Mathisstrange (Slettet)

 Hej jeg er lidt i tvivl om hvornår Biimplikation skal bruges. Her er et eks. 

3x-7=x       ⇔    -7=-2x        =   -7/-2=-2x/-2     =     3,5=x

Er denne ligning korret opstilt?  Jeg er klar over at Biimplikation bruges når 2 udsagn er ensbetydende, men jeg føler mig stadig ikke helt sikker når jeg skal bruge den.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af SuneChr

3·x - 7   =  x    ⇔   2·x   = 7     ⇔     x  =  7/2

Biimplikationen udtrykker:  "Hvis og kun hvis" eller "Når, og kun når" eller "En nødvendig og tilstrækkelig betingelse".


Svar #2
24. august 2011 af Mathisstrange (Slettet)

 Tak!

Så man kan nærmest sige at biimplikation bruges når man forkorter også eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Som du selv skriver, bruges ⇔ mellem to udsagn, der er ensbetydende.

Udsagnet

p ⇔ q

er ækvivalent med

( p ⇒ q )  ∧ ( q ⇒ p )

f.eks.

2x = 7 ⇔ x = 7/2

Hvis 2x = 7 kan vi slutte, at x = 7/2 . Omvendt har vi også, at hvis x = 7/2 kan vi slutte, at 2x = 7 . Derfor gælder der pil begge veje.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2011 af MTrier (Slettet)

undskyld jeg "bumper" tråden men jeg leder efter tegnet for biimplikation i word/excel? nogen som ved hvor jeg finder det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kan bruge Character Code 0xDB i fonten Symbol.


Skriv et svar til: Biimplikation - Let

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.