Matematik

reducer ligningen a3*(ab^2)^4*b^3 / b*(b^3a)^2

25. august 2011 af madsfck (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej jeg har en ligning som jeg har lidt svært ved at reducere

a3 * (ab2)* b3  /  b* (b3a)2

<span style="font-size:11.0pt;font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";position:relative;top:15.0pt; mso-text-raise:-15.0pt;mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language: AR-SA"> </v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:formulas> </o:lock></v:path></v:stroke></v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" style="width:78pt; height:36pt" o:ole=""> </v:imagedata></v:shape><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";position:relative;top:14.0pt; mso-text-raise:-14.0pt;mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language: AR-SA"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";position:relative;top:15.0pt; mso-text-raise:-15.0pt;mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language: AR-SA"> </v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:formulas> </o:lock></v:path></v:stroke></v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" style="width:78pt; height:36pt" o:ole=""> </v:imagedata></v:shape><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";position:relative;top:14.0pt; mso-text-raise:-14.0pt;mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language: AR-SA"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";position:relative;top:15.0pt; mso-text-raise:-15.0pt;mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language: AR-SA"> </v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:formulas> </o:lock></v:path></v:stroke></v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" style="width:78pt; height:36pt" o:ole=""> </v:imagedata></v:shape><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";position:relative;top:14.0pt; mso-text-raise:-14.0pt;mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language: AR-SA">


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af mette48 (Slettet)

a3 * (ab2)4 * b3 / b* (b3a)2

Dette er ikke en ligning, da der ikke findes noget =

det er en reduktionsopgave

kvadrer udtrykkene i parenteserne       (anbm)p = anpbmp

saml a-er og b-er i tæller og i nævner hver for sig        an*ap= a(n+p)

Forkort brøken     an/ap= a(n-p)


Svar #2
25. august 2011 af madsfck (Slettet)

 forstår ikke noget af det der :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af mette48 (Slettet)

OK! så skriv alle led om til a*a*a... og b*b*b.... ud fra potenstallae

a3*b2 skrives som a*a*a*b*b

derefter kan du forkorte ved at fjerne samme bogstav i tæller og nævner


Svar #4
25. august 2011 af madsfck (Slettet)

 okay super tak;)


Svar #5
25. august 2011 af madsfck (Slettet)

 jeg får den til a5*b8*ab8


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvorfor har du et led, der hedder ab?

ab = a*b, så dette skal lægges til de adskilte faktorer, a og b.

Det er btw. ikke korrekt.


Svar #7
25. august 2011 af madsfck (Slettet)

 arg okay;)


Skriv et svar til: reducer ligningen a3*(ab^2)^4*b^3 / b*(b^3a)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.