Matematik

Løs ligningen

25. august 2011 af metin13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg har en ligning jeg ikke helt ved hvad jeg skal gøre ved..

f(x)=x^2-7x+16 og g(x)=x+1

Det er x^2 jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du har ikke en ligning. Du har 2 funktioner. Hvad er det helt præcist de beder dig om?


Svar #2
25. august 2011 af metin13 (Slettet)

 der står i opgaven: løs ligningen f(x) = g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Fint.

x2-7x + 16 = x + 1

Denne løses som en almindelig andengradsligning.


Svar #4
25. august 2011 af metin13 (Slettet)

 jeg skal kun finde 

a

b

c

d


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ikke hvis du skal løse ligningen f(x) = g(x). Så skal du samle det hele på den ene side og løse vha. din løsningsformel.

Men hvis du bare skal identificere a, b, c og d, så start med at samle det hele på den ene side af lighedstegnet, og sammenlign derefter med:

ax2 + bx + c = 0

d kan du beregne ud fra: d = b2 - 4*a*c


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.