Matematik

Funktioner, forskrifter og koordinatsystemer !

25. august 2011 af numsedue (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej er ved at lære om funktioner, forskrifter og koordinatsystemer, så tænkte om i ikk kunne hjælpe med en opgave :

Tegn grafen og skriv forskriften for funktionen, der går lige igennem punktet
a. (0,4) og har stigningstallet 2.
b. (0,2) og har stigningstallet 3.

osv ...

nogle der kan forklare mig hvordan man regner det ud og hvad et stigningstal er ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

          du har funktionen
          y = ax + b
          hvor a er stigningstallet (hældningen) og b er skæringen med y-aksen                          

                                    du finder b-værdien ved at benytte formlen b = y - ax
                                    således

                                                     b = 4 - 2·0 = 4

                                    den første funktion er altså

                                                     y = 2x + 4

          prøv nu selv med den anden


Svar #2
25. august 2011 af numsedue (Slettet)

tak for hjælpen !


Svar #3
25. august 2011 af numsedue (Slettet)

kan det så passe at opg. b. bliver til y= 3x + 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Det er korrekt, ja.


Skriv et svar til: Funktioner, forskrifter og koordinatsystemer !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.