Matematik

funktioner, stigningstal, koordinatsæt. skæringspunkt.

25. august 2011 af nammow (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg er en dreng som går i 8 klasse. og har brug for hjælp til at forstå stykket.

Skriv for hver af funktionerne, stigningstallet og koordinatsættet til skæringspunktet med y-aksen.

a) F(x) = 15x -8

b) F(x) = -7x + 9

c) F(x) = 1/4 x + 2

d) F(x) = -3x + 16


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af mathon

 

    alment
                               y = a·x + b
                                        
                                                  a er stigningstallet

                                                  (0,b) er skæringspunktet med y-aksen

              


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du har givet funktioner af typen f(x) = a·x + b.

Her er a stigningstallet, mens (0,b) er skæringen med y-aksen.

Aflæs nu dine værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Lav et sildeben med nogle x værdier.


Svar #4
25. august 2011 af nammow (Slettet)

så 15x er stigningstallet og -8 er skæringen med y aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det drejer sig om at aflæse værdierne for konstanterne a og b for funktioner af typen f(x) = ax + b .


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Nej, det er koefficienten, altså tallet foran x, som er stigningstallet. I dette tilfælde altså a = 15.

Din b-værdi er korrekt b = -8, hvilket giver skæringen (0,-8) med andenaksen .


Svar #7
25. august 2011 af nammow (Slettet)

 så a = 15 er svaret på stigningstallet i første opg? og -8 er skæringspunktet?


Svar #8
25. august 2011 af nammow (Slettet)

Kan jeg få hjælp til denne opgave? Jeg skal finde ud af om disse funktioner er lineær.

F(x) = x2 (x i anden) + 2
eller
F(x) = 1/x


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

        f(x) = x2 + 2

        f(x) = 1/x = x-1

Disse funktioner er ikke på formen y = a·x + b.

De kaldes derimod potensfunktioner.


Svar #10
25. august 2011 af nammow (Slettet)

okay tak !


Skriv et svar til: funktioner, stigningstal, koordinatsæt. skæringspunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.