Matematik

Indbyggere+Indbyggere pr. km2= Areal

26. august 2011 af lola1992 (Slettet)

Hvordan kan man finde arealet, ved kun at bruge antallet af indbyggertal og antallet af indbyggere pr. km2?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2011 af Isomorphician

(indbyggere pr. km2) = (antal indbyggere)/(antal km2)

isoler (antal km2)


Svar #2
26. august 2011 af lola1992 (Slettet)

 Det forstår jeg ikke.. Jeg har jo ikke tallet på arealet - Det er den jeg skal finde


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. august 2011 af Isomorphician

Nemlig.

Indsæt værdierne for de to andre størrelser, og isoler (antal km2)-leddet, så har du hvor mange km2 der er.


Svar #4
26. august 2011 af lola1992 (Slettet)

 Undskyld, men du bliver nødt til at forklare det på en anden måde..


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. august 2011 af Isomorphician

Kom med de oplysninger du har.


Svar #6
26. august 2011 af lola1992 (Slettet)

 Altså opgaven lyder sådan her: Vis ved hjælp af oplysningerne i tabellen, at Mariagerfjord Kommune har et større areal end Morsø Kommunen. 

- Mariagerfjord: 42 762 indb.        59 indb. pr. km2

-Morsø Kommunen: 22 098 indb.         60 indb. pr. km2.


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. august 2011 af Isomorphician

Mariagerfjord:

59 = 42762/(antal km2) <=>

59*(antal km2) = 42762 <=>

(antal km2) = 42762/59 <=>

(antal km2) = 724,78

 

Prøv selv med Morsø.


Svar #8
26. august 2011 af lola1992 (Slettet)

 Okay, mange tak! :-)


Skriv et svar til: Indbyggere+Indbyggere pr. km2= Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.