Matematik

Ligning Please hjælp mig

26. august 2011 af Jens6554545 (Slettet)

Hej

Jeg har opstillet to ligninger via. et toppunkt (10,4), men hvordan løser man den. har ingen anelse. håber nogen kan hjælpe mig igennem dem.

10=-b/2a

4=-d/4a


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven. Prøver du at bestemme koefficienterne i 2.-gradspolynomiet?


Svar #2
26. august 2011 af Jens6554545 (Slettet)

ja jeg skal finde konstanterne b og c for 2. gradspolynomiet 7x^2 + bx + c


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så ved du jo, at a = 7 . Bestem b af den første ligning, og bestem dernæst c af den anden ligning.


Svar #4
26. august 2011 af Jens6554545 (Slettet)

10=-b/2*7

10=-b/14

140=-b

-140=b

Er det sådan her man finder b?


Svar #5
26. august 2011 af Jens6554545 (Slettet)


Brugbart svar (2)

Svar #6
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, netop.


Svar #7
26. august 2011 af Jens6554545 (Slettet)

okay hvad gør jeg så


Brugbart svar (2)

Svar #8
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det benyttes så i udtrykket for toppunktets 2.-koordinat til at bestemme c, for nu kender man jo så både a og b.


Svar #9
26. august 2011 af Jens6554545 (Slettet)

4=-d/4a

4=-d/*-140

4*-140=-d

-560=-d

560=d

dette resultat er ikke c, hvordan finder jeg den?


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Benyt udtrykket for diskriminanten d = b2 - 4·a·c . Nu kendes d, b og a.


Svar #11
26. august 2011 af Jens6554545 (Slettet)

560=-140^2 - 4*7*c

560=19572c

0,0286=c

7x^2+(-140)x+0,0286

er det rigtigt?


Brugbart svar (2)

Svar #12
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Dit udtryk for c er ikke korrekt.

Man finder

c = (b2 -d) / (4a) = ((-140)2 -560) / (4·7) = (19600 - 560) / 28 = 700 - 20 = 680

Men d er ikke beregnet korrekt i #9:

-d/(4a) = 4 ⇒ d = -4·4a = -16·7 = -112 , hvorfor

c = (b2 -d) / (4a) = ((-140)2 + 112) / 28 = 700 + 4 = 704


Svar #13
26. august 2011 af Jens6554545 (Slettet)

okay mange tak for hjælpen :D


Brugbart svar (2)

Svar #14
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Se det korrigerede svar i #12.


Skriv et svar til: Ligning Please hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.