Matematik

Hjælp mig til Matematik (please)

26. august 2011 af mariahan (Slettet) - Niveau: 9. klasse

opg1). 4x-12=28                 x=________

opg2). 5x+8=3x+10            x=________

opg 3). 2m 5cm = _________cm

opg4). 4835=_________kg

opg 5). omskriv til brøk : 15 af 250=______?

opg6). afrund tallet 956 til nærmeste

a). hele tiere    b). hele hundrede      c). hele tusinder


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) og 2) Isoler x

3) Omregn til cm

4) Meningsløs opgaveformulering

5) Skriv resultatet af 15:250 som en uforkortelig brøk

6) Prøv selv at afrunde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2011 af Salvatores (Slettet)

Jeg mener

opg. 1. x=10

2. x=1

3. 205 cm

4. 4835 g = 4,835 kg

5. 15/250 - kan forkortes til 3/50.

6. a - 960

b - 1000

c - 1000

:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2011 af ramme2 (Slettet)

opg 1   opg1). 4x-12=28   

4x =28+12      12 flyttes over på den anden side af lighedstegnet

4x/ 4  =40/4      Du dividere med 4 på begge sider af lighedstegnet . Derefter har du isoleret x     

opg 3).     2m 5cm

200cm +5 cm    meter omskrives til cm   2 m = 200 cm 


Svar #4
26. august 2011 af mariahan (Slettet)

er du hel sikker på opg 4?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Han/hun lærer jo ikke noget af at få de færdige resultater serveret.

Dit svar i 5) er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2011 af jensen7 (Slettet)

 opg. 1) 4x-12=28 <=> 4x-12+12=28+12 <=> 4x=40 <=> 4x/4=40/4 <=> x=10

opg. 2) 5x+8=3x+10 <=> 5x+8-8=3x+10+8 <=> 5x=3x+18 <=> 5x=3x+18-3x <=> 5x-3x=3x+18-3x <=> 2x=18 <=> x=9

opg. 3) 2m = 100 cm. 2*100+5=205 cm

opg. 4) 4835 g = 4,835 kg

opg. 5) 15/250

opg. 6a) 956 ≈ 960

opg. 6b) 956 ≈ 1000

opg. 6c) 956 ≈ 1000

       


Svar #7
26. august 2011 af mariahan (Slettet)

opg 4 mener jeg 4835g =______kg


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2011 af Salvatores (Slettet)

#5

Hov.. Tak. Har lige rettet den.


Svar #9
26. august 2011 af mariahan (Slettet)

oka tusind taaak.., men hva med 12½ om til brøk hva bliver det ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2011 af Salvatores (Slettet)

Hvis du har problemer med brøker eller noget andet.. Kan du evt. læse en fin introduktion og udføre test på www.rasmus.is

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Lav først det hele tal om til halve og læg så de to brøker sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. august 2011 af AskTheAfghan

#9

a  +  b/c  =  (a·c + b) / c         eller..     a/1  + b/c   =   (a·c) / (1·c)  +  (b·1)/ (c·1)   =   (a·c + b·1) / (1·c)

                                                                                                                                =   (a·c + b) / c

 Så prøv nu med din opgave, 121/2    ... hvor   a = 12     ,   b = 1      ,    c = 2


Svar #13
29. august 2011 af mariahan (Slettet)

mange taaak for hjælpeeen :)


Skriv et svar til: Hjælp mig til Matematik (please)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.