Matematik

Hjælp til lille opgave.

27. august 2011 af Marianne271 (Slettet)

opg. 1

3 kg gulerødder koster 18 kr.

250 g champignon koster 12 kr.

A. Et kilogram gulerødder koster _____________ kr.

18 / 3 = 6

dvs. et kilogram gulerødder koster 6 kr.

B. Et kilogram champigon koster _____________ kr.

C. Opstil et regneudtryk, der angiver prisen på 1,5 kg gulerødder og 0,5 kg på champignon.

Jeg forstår ikke de 2 sidste...

Hjælp tak..


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2011 af mathon

 

250 g champignon koster 12 kr

1000 g = 4·(250 g) koster 4·(12 kr) = 48 kr

 

 

1,5 kg = (1/2)· (3 kg) gulerødder og 0,5 kg = 2·(250 g) champignon

pris:       (1/2)·(18 kr) + 2·(12 kr) = (9 kr) + (24 kr) = 33 kr
          


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2011 af 215 (Slettet)

A:Gulerød er rigtig

B: du ved at på 1 kg = 1000 g, 250g *4 = 1000g

hvad koster 1 kg champignon

C:Opstille et regnestykke som ender med et facit som angiver prisen på 1,5 kg gulerødder og 0,5 kg champignon..


Svar #3
27. august 2011 af Marianne271 (Slettet)

Så der hvor man skal opstille et regneudtryk skal jeg skrive:

(1/2)·(18 kr) + 2·(12 kr) = (9 kr) + (24 kr) = 33 kr

og

Hvorfor skal man dividere 1 med 2

kan man egentlig ikke skrive ( 1,5 x 6 ) + ( 48 / 2 ) = 33 kr. ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2011 af 215 (Slettet)

 jo.. det kan du godt..


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2011 af mathon

                "...kan man egentlig ikke..."?

                 Jo

                ...at skrive et udtryk betyder, at man skal udtrykke sin tankegang.
                Den er naturligvis ikke helt den samme for alle.


Svar #6
27. august 2011 af Marianne271 (Slettet)

Okaay taak for hjælpen igen :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2011 af 215 (Slettet)

hvad mener du med 1 med 2 ? #3 .. tænker du på 1/2..

3/2 = 1,5 

18*1/2 = 18/2 = 9

#5

Hvis man ser opgaven sammenhængende vil man nok forstå det, men du har da ret i at man nok skulle have udtrykt tankegangen, hvis man trækker hvert enkel delopgave ud.


Skriv et svar til: Hjælp til lille opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.