Matematik

Matematik hjælp!

27. august 2011 af poptøsen22 (Slettet)

hej er der nogen som ved hvordan man kan sammensætte disse funktioner til en ny funktion kaldet i(x).

Håber nogen kan hjælpe mig igennem denne opgave.

g(y)=650 - y/5
f(x)=9000 - x/4
 

En sammensat funktion i(x)=g(f(x))
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Sæt udtrykket for f(x) ind på y's plads i udtrykket for g(y) .


Svar #2
27. august 2011 af poptøsen22 (Slettet)

Skal det gøres sådan?

(650-9000-x/4)/5


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal bruges parenteser korrekt:

i(x) = g(f(x)) = 650 - f(x)/5 = 650 - (9000 - x/4)/5 = 650 - 1800 + x/20 = -1150 + x/20


Svar #4
27. august 2011 af poptøsen22 (Slettet)

Vil det så sige at den sammensatte funktion i(x)=650 -1800+x/20?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, med det reducerede svar i #3.


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.