Matematik

Hjælp til matematik

28. august 2011 af Sandhu (Slettet)

Hej er der nogen som kan hjælpe med denne opgave?

En potensvækst f(x) opfylder, at hver gang x-værdien fordobles vil

f(x) halveres. Desuden oplyses at f(1) = 2.

Bestem forskriften for f(x).
 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af peter lind

f(x) = b*ax

f(2x) =½f(x)

f(1) = 2 <=> b*a1 = 2

De 2 sidste giver ligninger til bestemmelse af a og b


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.