Matematik

Hjælp til matematik

28. august 2011 af Sandhu (Slettet)

Hej er der nogen som kan hjælpe med denne opgave?  har virkelig brug for til denne her..

En potensvækst f(x) opfylder, at hver gang x-værdien fordobles vil

f(x) halveres. Desuden oplyses at f(1) = 2.

Bestem forskriften for f(x).

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af mette48 (Slettet)


potensfunktion  y=b xa


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2011 af mette48 (Slettet)

f(1) = 2.
x-værdien fordobles vil f(x) halveres

x=1*2 ⇒ y=2/2         f(2)=1

indsætter de  2 talpar i y=bxa

2=b*1a    ⇒ 2=b som indsættes i den anden ligning

1=b*2a

1=2*2a            deler med 2

2a= 1/2           a=-1

y=2x(-1)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.