Fysik

Energi - opgave

28. august 2011 af sashii - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og laver en opgave som lyder således:
Beregn den energi, der skal tilføres for at opvarme 300 g ethanol fra 15oC til 60oC.

Jeg skal bruge følgende formel:
E = C (c * m) * ΔT 

Så mit spørgsmål er hvordan beregner jeg varmefylden og massen?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af AskTheAfghan

Q    =    C·ΔT    =    m·c·ΔT

Q    =                 =   300g ·2,46 J/g·K · (333 K - 288 K)        =   .....

Masse = 300 g

Massefylde = http://da.wikipedia.org/wiki/Varmefylde   (står det ikke på din opgave?)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

         

              ΔE = 0,3 kg · 2460 J/(kg·K) · (60ºC - 15ºC)

 


Svar #3
28. august 2011 af sashii

 #1, tager du bare 2,46 fra wikipedia, og så regner man videre med den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2011 af AskTheAfghan

#3 - Ja, eller denne bog jeg bruger: Klik her

c = cpΘ/Mw        dvs.   specifik varmekapacitet = molar standardvarmekapacitet / stoffets molare masse.

c = (112,0 J/mol·K )  / ( Mw(CH3CH2OH) )

c = (112,0 J/mol·K ) / ( (2·12,011 + 6·1,00794 + 15,9994) g/mol )

c = (112,0 J/mol·K ) / ( 46,06904 g/mol )

c = 2,43113 J/g·mol          næsten det samme som    c = 2,46 J/g·mol  ifølge Wikipedia.


Skriv et svar til: Energi - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.