Matematik

Hjælp til opgave!! Haster :(

29. august 2011 af abuu (Slettet)

 En eksponentiel funktion er givet ved

h(x) = 2*1.12^x;

- Er funktionen voksende eller aftagende? Begrund dit svar.
- Angiv vækstraten.

hvordan løses dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af mathon

 

        fremskrivningsfaktoren = vækstraten 1,12 > 1 hvorfor funktionen er voksende

        h(0) = 2
        h(1) = 2·1.121 = 2,24

        vækstprocenten:

                                        (h(1) - h(0)) / h(0) =  (2,24 - 2) / 2 = 0,24/2 = 0,12

                                         ((h(1) - h(0)) / h(0)) ·100% = 0,12·100% = 12%


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2011 af Euroman28

ja for husk med en eksponentiel vækstfunktion

hvis 0 < a < 1, så er den aftagende er a > 0, så er den voksende.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave!! Haster :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.