Matematik

Lidt matematik hjælp! (9.klasse)

29. august 2011 af Thinkpositive (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej jeg har brug for lidt matematik hjælp :)

Hvis der er en 40 firkanter og man skal skravér 5/8 (5 = tæller   8 = nævner) Hvor mange firkanter skal man så skravér? 

Hvis du kan svaret og gerne vil hjælpe, vil det være mig en stor hjælp med en lille mellemregning.. :)

                                                                       


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn (5/8) af 40 . Beregn først een ottendedel af 40, og dernæst fem ottendedele af 40.


Svar #2
29. august 2011 af Thinkpositive (Slettet)

Hvordan gør jeg det?

Skal jeg sige 1 divideret med 8, det er 0,125 og så sige 0,125 divideret med 40?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2011 af cul8r (Slettet)

40/8

Dernæst tager du resultatet og ganger med 5

altså: 40/8*5 = 25

Håber, det hjalp :)


Svar #4
29. august 2011 af Thinkpositive (Slettet)

 #3 Ja det hjalp meget! TAK!!

Og også tak til Andersen11 :) (#1)


Svar #5
29. august 2011 af Thinkpositive (Slettet)

 Kunne I eller nogle andre lige hjælpe mig med hvordan man finder en femkants areal (gerne med mellemregning)?!

Siderne er:

2 cm

3 cm

3,5 cm

2,5 cm

4 cm

            


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Er der tale om en femkant, hvis fem sider har de givne længder? Det kræver en tegning af femkanten at kunne beregne det.


Svar #7
29. august 2011 af Thinkpositive (Slettet)

 Længderne er de givende sider, men ved ikke lige hvordan jeg skal tegne det til dig.. 

Jeg har søgt lidt på nettet og der står nogle formler, men kan ikke lige forstå det... 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der er meget muligt mere end een femkant, der har de givne sidelængder, så du skal sikkert benytte oplysninger, der fremgår af din tegning.


Svar #9
29. august 2011 af Thinkpositive (Slettet)

 Der er ikke nogle oplysninger ved tegningen den er bare tegnet på papiret og så har jeg målt længderne.. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Del femkanten op i 3 trekanter, mål alle sidelængderne, beregn arealerne af de 3 trekanter, og læg arealerne sammen.


Svar #11
29. august 2011 af Thinkpositive (Slettet)

 Tak det hjalp meget kan jeg gøre det ved alle slags femkanter? bare lige til fremover-... :)


Skriv et svar til: Lidt matematik hjælp! (9.klasse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.