Matematik

Første gang !

29. august 2011 af Binnar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg sidder og bikser med denne her slags ligning inden for matematik B:

Angiv forskriften for den lininære funktion:

Jeg har oplyst at f(-1) = 2 og f(-5) = 6

Hvordan løser jeg den trin for trin?

Resultatet skal se sådan ud: f(x) = -x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af Stigertiger (Slettet)

 Den lineære funktion er givet ved: 
f(x) = ax + b

Du finder a ved:

a = (y_2 - y_1)/(x_2 - x_1)

Derefter finder du b ved at indsætte din nyfundne værdi for a og et af de to punkter du har oplyst


Svar #2
29. august 2011 af Binnar (Slettet)

så der hvor der står F(-1) = 2 er i virkeligheden x = -1 og y = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2011 af Stigertiger (Slettet)

 Ja det er bare en anden måde at skrive det på 
f(x) = y


Skriv et svar til: Første gang !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.