Matematik

Hej,kan nogen hjælpe mig til der her?

29. august 2011 af michelle67 (Slettet)

 Et tal p er et tal, hvis det kan divideres med 2.

et tal er et ulige tal,hvis det kan skrives som et lige tal plus 1

er de her grunde så rigtige ???
 

Summen af 2 lige tal er et lige tal?
summen af o ulige tal er et ulige tal?
summen af to lige tal kan være både et tal og et ulige tal


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af SuneChr

Ethvert lige positivt tal, a,  kan skrives som     a = 2·n           n ∈ {1, 2, 3, .... }

Ethvert ulige positivt tal, b, kan skrives som   b = 2·n + 1       n ∈ {0, 1, 2, 3, ..... }

Du kan jo så afprøve summen af to tal v.h.a. formlerne med n.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2011 af mathon

et lige tal kan skrives      2n          
et ulige tal kan skrives   2n-1           n ∈Z

Summen af to lige tal
                                        2n1 + 2n2 = 2·(n1 + n2)        dvs lige

Summen af to ulige tal               
                                        2n1 - 1 + 2n2 - 1 = 2·(n1 + n2) - 2 = 2·(n1 + n2 - 1)        dvs lige                  


Skriv et svar til: Hej,kan nogen hjælpe mig til der her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.