Matematik

Reducere udtrykkende (hjælp!)

30. august 2011 af hejsalol1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

Jeg skal reducere disse udtryk. Jeg har brug for noget hjælp til dem. Er der nogle der kunne regne dem med mellemregninger, så jeg kan se, hvordan man skal regne dem?

1.

3*(x+4)+4*(x-3)

2.

a-4,8 * a


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af Lagarde (Slettet)

1 Gang ind i parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Gang ind i parenteserne og reducer.

2. Sæt en fælles faktor udenfor og reducer tallene.


Svar #3
30. august 2011 af hejsalol1 (Slettet)

 så

3*x

3*4

=3x-12  

4*x = 4x

4*3 = 12

= 4x+12

3x-12 + 4 + 4x+12.

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke rigtigt. Du ændrer fortegn forkert flere steder.

3·(x+4) + 4·(x-3) = 3x + 3·4 + 4x -4·3 = 7x


Svar #5
30. august 2011 af hejsalol1 (Slettet)

 Ok, tak. Hvad med 

a-4,8 * a = ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Læs forklaringen i #2.

a - 4,8·a = a·(1 - 4,8) = ?


Skriv et svar til: Reducere udtrykkende (hjælp!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.