Matematik

ligning ligning

30. august 2011 af hejsalol1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej!

Jeg har et problem med at lave en ligning til denne opgave:

"Et hus har egen brønd. Der løber 30 liter i timen til brønden. i en periode bruger beboerne 900liter i døgnet. Hvor lang tid går der før huset løber tør for vand, hvis husets vandbeholder fra starten af perioden indeholdt 450 liter?

Jeg skal lave en ligning til denne og løse den. Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Til tiden t=0 indeholder brønden V0 = 450L . Der tilføres p=30L/time og der aftappes s=900L/døgn.

Brønden indeholder da vandmængden

V(t) = V0 +p·t - s·t

Løs ligningen V(t) = 0 .

Vær opmærksom på de forskellige tidsenheder.


Skriv et svar til: ligning ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.