Fysik

fordampningsvarme opgave

30. august 2011 af stxstuderende1013 (Slettet)

En dyppekoger afgiver effekten 1140 W. Den er nedsænket i et bægerglas med 80 g vand.
Efter at vandet er kommet i kog, hvor lang tid vil det så tage at koge alt vandet bort? (Se bort fra varmetabet til omgivelserne).

Svares i sekunder.

Er godt klar over jeg skal bruge fordampningsvarmen 2257 kJ/Kg. Men kan ikke få det til at hænge sammen.. Nogle der kan hjælpe? :-)

Vh. Max 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt, at

Δt = E / P = (mvand · Lf) / P ,

og vær opmærksom på enheder.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2011 af mathon

 

                        elenergi                           fordampning af vand

                       (1,140 kW)·t          =        (0,080 kg)·(2257 kJ/kg)

                                           t         =        (0,080 kg)·(2257 kWs/kg) / ((1,140 kW)  ≈ 158,4 s = 2 min 38,4 sek


Svar #3
30. august 2011 af stxstuderende1013 (Slettet)

 Så den skal hedde

(0.08 kg * 2257kj/kg) / 1140 W = t? 

Korrekt? :)

EDIT: havde ikke set svar nr 2. Men jeg takker mange gange!


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: fordampningsvarme opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.