Matematik

ligning (x-3) / (x-1) - 5/3 = (5-x) / (1-x)

31. august 2011 af joeeey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle !

Jeg har brug får hjælp til hvordan jeg løser denne ligning

(x-3) / (x-1) - 5/3 = (5-x) / (1-x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af mathon

             (x-3) / (x-1) - 5/3 = (5-x) / (1-x)         x ≠ 1

             (x-3) / (x-1) - 5/3 = (x-5) / (x-1)             multiplicer med  3(x-1)

             3(x-3)  - 5(x-1) = 3(x-5)

             3x - 9 - 5x + 5 = 3x - 15

             -9 - 5x + 5 = -15

             11 = 5x

              x = (11/5)


Skriv et svar til: ligning (x-3) / (x-1) - 5/3 = (5-x) / (1-x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.