Matematik

Vektorer i planen

01. september 2011 af TheLittleMiss (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej derude!
Jeg har om vektorer i planen, men jeg er gået lidt i stå med et spørgsmål. 
Jeg vedhæfter det som fil, da vektorer er sværre at kopiere ind. 
Håber på hjælp! Tak på forhånd

Vedhæftet fil: studieportalen.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af peter lind

Du skal udregne a·c på samme måde som udregningen af a·b. Det giver en ligning i t, som du må løse


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det første svar er korrekt.

Løs nu ligningen

ac = -4 , dvs

(2 ; 6) • (t ; 1) = -4

Udregn skalarproduktet og løs den fremkomne ligning i t .


Svar #3
01. september 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

Okay, tak. Nu kom jeg lidt videre!
Men jeg er lidt usikker på, hvad jeg skal gøre med det t :/
For jeg kan vel ikke udregne skalarproduktet når jeg ikke kender t, og jeg kan ikke huske hvordan jeg finder det..

Kan I prøve at forklare mig lidt mere hvordan jeg gør?
I mine noter har jeg bare skrevet, at vektorer må man ikke gange, men prikke eller krydse. Jeg har nemlig ikke skrevet noget om t, så jeg er lidt lost. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal stadig bruge formlen for beregning af skalarproduktet af to vektorer. Om vektorerne har koordinaterne (a1 ; a2) og (b1 ; b2), eller (2 ; 6) og ( t ; 1) spiller jo ikke den store rolle -- fremgangsmåden er den samme.

(2 ; 6) • (t ; 1) = 2·t + 6·1 = -4


Svar #5
01. september 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

 Virkelig?
Tusinde tak!!


Skriv et svar til: Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.