Matematik

Bestem T2 hhv. T½

02. september 2011 af Musensmed (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Jeg skal bestemme T2 eller T½ i denne opgave, hvordan gør jeg

f(x) = 5,3 • exln3

Jeg har læst at man kan fx

f(x) = 750 • e0,15x

f(x) = 750 • (e0,15)x        Efter regneregl (ap)q = ap•q

a = exln3 = 1,162x

men her står x jo på den anden siden af ln3, kan man stadig gør det sammen, men hvor man kun trækker x ned?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2011 af Walras

T2:

2b=b*ekx <=> 2=ekx <=> ln2=kx <=> x=ln2/k

Du kan selv løse T1/2...


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2011 af mathon

 

                       f(x) = 5,3•exln3  = 5,3·(eln(3))x = 5,3·3x

                       f(x) = 5,3·3x  som er voksende
af
                       y2/y1 = 3Δx  og dermed
                  
                       2 = 3T2
har du
                              ln(2) = ln(3)·T2

                      T2 = ln(2)/ln(3)
 


Skriv et svar til: Bestem T2 hhv. T½

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.