Matematik

Bevis funktionen b(x)

02. september 2011 af mads999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kanten af søen følger graferne for funktionerne f og g, hvor
f(x)=6*?10?^(-6)*x^3-0,001x^2-0,05x+40 og
g(x)=2,5*?10?^(-5)*x^3-0,0067x^2+0,30x+20
x€(0;200)
Vis, at bredden af søen målt vinkelret på x-aksen kan findes ved funktionen
b(x)=-1,90*?10?^(-5)*x^3+5,7*?10?^(-3)*x^2-0,35x+20

Her vil mit umildbare bud være at man skal trække de to funktioner f(x) og g(x) fra hinanden for at bevise b(x). Men dette giver ikke et udtryk der er i nærheden af b(x) på min lommeregner.
Håber der er nogle der kan hjælpe mig lidt videre med opgaven.
På forhånd tak!

 

Jeg har uploadet et billede af graferne som vedhæftet fil. 

 

 

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du har ret i din formodning. Funktionen b(x) skal ses som forskellen mellem f(x) og g(x), altså

b(x) = f(x) - g(x)

Hvis du indtaster korrekt på lommeregneren, vil du også få det korrekte resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder så

b(x) = f(x) - g(x)

        = (6·10-6x3 - 0,001x2 - 0,05x + 40) - (2,5·10-5x3 - 0,0067x2 + 0,3x + 20)

        = 6·10-6x3 - 0,001x2 - 0,05x + 40 - 2,5·10-5x3 + 0,0067x2 - 0,3x - 20

        = -1,9·10-5x3 + 0,0057x2 - 0,35x + 20


Svar #3
03. september 2011 af mads999 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Det er lykkedes mig at udlede b(x) :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Well done. Good job soldier!


Skriv et svar til: Bevis funktionen b(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.