Matematik

Hjælp til matematik (aflevering)

02. september 2011 af mariahan (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opg1).

a). 6x-19= x-4            x=______

b). 3x=11                   x=______

c). 4x=2x-8                x=______

d). x i tredje = 64       x=______

e). x i anden=144      x=______

 

opg2). hvis 0,3liter koster 2,40 kr. så koster 1 liter_______kr

opg3). omskriv 8 % til brøk

opg4).

a).26 cm =______mm

b).14kg 60 g =______kg

c).2580m=_______km

d).6cupic dm =_____cupic cm

opg5). 756 kr skal deles i forholdet 2:7

a). del 1 er _______kr

b). del 2 er _______kr

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv først selv at løse dine opgaver. Hvor er dine egne løsningsforslag? Du må selv gøre en indsats for at lave dine lektier selv. Når du går i stå med en opgave, kan du så forklare, hvor langt du er nået, og hvad du har gjort, og så kan du få hjælp til at komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2011 af Lachesis (Slettet)

Er du gal nogle gratis opgaver.

Opg(1)

(a & c)

Du skal have x'erne til at være på samme side af ligningen.

(b)

divider 11 med 3

(d & e)

Find kvadratroden

 


Svar #3
02. september 2011 af mariahan (Slettet)

kan i ikk bare hjælpe mig? jeg har da fået mange flere opg men det her er dem jeg ikk kunne finde ud af ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

"Find kvadratroden" gælder kun for e).


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

I en anden opgavetråd, som du havde kørende, kunne du godt finde ud af %. Nu kan du pludselig ikke finde ud af det. Flere af opgaverne handler om at omregne enheder. Hvad kan du ikke finde ud af her? Og der er en opgave om almindelig forholdstalsregning. Det lader til, at du må repetere de områder i din bog, som du ikke kan finde ud af.


Svar #6
02. september 2011 af mariahan (Slettet)

men det er jo forskelige opg. og meget sværer opg


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2011 af Lachesis (Slettet)

#4


#2

"Find kvadratroden" gælder kun for e).

Nej, du har ret det er 43 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Opg 1. a) Opgaven drejer sig om at løse ligningen 6x-19 = x-4 . Du skal isolere x. Prøv nu selv.


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2011 af mette48 (Slettet)

Styrer du mod at få 0 eller -3 i din færdighedsprøve.

Det får du nemlig, hvis du ikke tager dig sammen og begynder at arbejde med stoffet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2011 af Lagarde (Slettet)

Jeg spørger,fordi jeg er i tvivl.

men

1.del er det ikke=756/7*2=216kr

2.del=756/7*5=540kr

Er det korrekt,jeg spørger på mine egne vejne


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er ikke korrekt. Når der skal deles i forholdet a:b , får den ene part brøkdelen a / (a+b) , mens den anden part får brøkdelen b / (a+b) . Summen af de to brøkdele er jo (a+b) / (a+b) = 1, og forholdet mellem dem er a/b, altså er der delt i det ønskede forhold a:b .

Her skal der deles i forholdet 2:7 , så brøkdelene er 2/9 og 7/9 .


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. september 2011 af Lagarde (Slettet)

1 del =168kr

2 del=588kr

Eller er det omendt?


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Beløbene er korrekt. Du kan vist selv se, hvilken af brøkdelene (2/9) og (7/9), der er den mindste.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik (aflevering)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.