Matematik

Hjælp med matematik

03. september 2011 af kasperander (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hey people :)

Jeg er igang med en problemløsning, hvor jeg er blevet i tvivl om jeg har fået det rigtige resultat.

 

Klippekortet med 10 klip koster 105 kroner.  Det er tilladt flere personer at rejse på samme klippekort. Klassen ønsker så få klippekort som muligt.

De er 2 lærere og 21 elever.

Beregn de samlede udgifter til 10-tursklippekortet på de fem dage?

 

Jeg har fået de samlede udgifter til 3864 kr. Men andre har fået helt anderledes resultat.

Håber nogle vil hjælpe :D


Svar #1
03. september 2011 af kasperander (Slettet)

Eller 3885 kr i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. september 2011 af SuneChr

Hvis 23 personer hver skal klippe 2 gange pr dag i 5 dage kræver det:

23·2·5 klip  =  23 klippekort á 105 kr =  2415 kr.

Nu har du jo ikke skrevet noget om, at der skal klippes 2 gange på kortet om dagen, så hvis det kun er 1 gang om dagen, i 5 dage, skal der så købes 12 klippekort á 105 kr  =  1260 kr.

Under forudsætning af at lærere og elever må betale det samme, og at alle rejser, så de er dækket ind af kortene.


Svar #3
03. september 2011 af kasperander (Slettet)

Glemte at skrive at de tre aftenener tog ind til centrum og tilbage igen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2011 af mette48 (Slettet)

Var det kun de tre aftener de tog til centrum eller tog de også derind om dagen?


Skriv et svar til: Hjælp med matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.