Matematik

Logaritme ligning

03. september 2011 af LOTTEFDIMO (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har problemer med en ligning - kan i hjælpe mig lidt - vil ikke have svaret men et hint til hvordan jeg kan få fjernet log således at jeg kan regne x ud uden solve

log(12x+40) = 3,5

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt din logaritmeregneregel, som siger 10log(x) = x. Du finder så

log(12x + 40) = 3,5

10log(12x + 40) = 103,5

12x + 40 = 103,5

12x = 103,5 - 40

x = (103,5 - 40) / 12


Svar #2
03. september 2011 af LOTTEFDIMO (Slettet)

Hvilken regel siger:

at log(12x+40) = 3,5 bliver til 12x + 40 = 103,5

Derfra kan jeg godt løse den


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Genlæs #1. Reglen er

10log(x) = x


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. september 2011 af SuneChr

103,5  =  12x + 40     ⇔    x  =  (103,5 - 40) / 12


Svar #5
03. september 2011 af LOTTEFDIMO (Slettet)

Passet det hvis det giver 260,19?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt.


Svar #7
03. september 2011 af LOTTEFDIMO (Slettet)

Hvordan vil man løse e2x+3 = 8

vil gerne have, du ikke laver den for mig, men kun giver mig det første trin eller en regel - tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Benyt, at

ln(e2x+3) = 2x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Tag funktionen ln() på hver side af ligningen. Benyt, at ln(ey) = y .


Svar #10
03. september 2011 af LOTTEFDIMO (Slettet)

Så man kan sige 2x+3 = 8 og x = 5/2?? - FEJL I DENNE Se NEDENUNDER


Svar #11
03. september 2011 af LOTTEFDIMO (Slettet)

eller

2x+3 = ln(8) og x = ln(8)-3/2?


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#11

Ja, det er rigtigt.

x = (ln(8) - 3) / 2


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

... og da 8 = 23 , kan man så skrive

x = 3·(ln(2) - 1) / 2

Da 2 < e , fremgår det så, at x < 0 .


Skriv et svar til: Logaritme ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.