Fysik

Facitliste til følgende opgaver?

03. september 2011 af Theguy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej tænkte på om der var nogen som havde lavet de vedhæftede opgaver før? i så fald vil jeg gerne bede om facitlisten da det kan hjælpe mig til at løse nogle af de opgaver som jeg har svært ved. 

På forhånd Tak

Vedhæftet fil: fysik halløj.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Formuler de opgaver, du har problemer med, sammen med din fremgangsmåde og løsningsforslag, og forklar, hvor du er gået i stå. Så er der nok nogen, der kan hjælpe dig videre.


Svar #2
03. september 2011 af Theguy (Slettet)

8.3 en lysstråle med bølgelængden 656,3 nm (rød) og en lysstråle med bølgelængden 546,1 nm (grøn) sendes mod glas under samme indfaldsvinkel 45°. Glasset har brydningsindeks 1,6007 for det røde lys og 1,6081 for det grønne lys.
A beregn brydningsvinklerne for de lysstråler.
B hvor langt er lysstrålerne fra hinanden når de har tilbagelagt 5,0 cm i glasset?’
Beregning for de to lysstråler er samme princip om før dog med et andet brydningsindeks end før:
sin^(-1)???(sin??(45)/1,6007)=? b_rød=26,21°
sin^(-1)???(sin??(45)/1,6081)=? b_grøn=26,09°

 

som i kan se så har jeg fundet ud af brydsningsvinklerne for de lysstråler. Hvordan laver man så b'erne? for har ingen anelse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal man så finde grundlinien i en ligebenet trekant, hvor de to lige store sider er 5,0cm, og hvor topvinklen er forskellen mellem de to bølgelængders brydningsvinkler.


Skriv et svar til: Facitliste til følgende opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.