Matematik

to funktioners lighed

27. august 2003 af SP anonym (Slettet)
hej

Jeg har fundet en svær opgave

f(x)= ½ x i anden -3

g(x)= -½ x i anden + 2x

f(x) og g(x)

disse to funktioner ses ovenfor

løs ligningen

f(x)= g(x)

Hvordan beregnes dette ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2003 af Lurch (Slettet)

Ser ligningerne således ud,
f(x)=(1/2x)^2-3
g(x)=(-1/2x)^2+2x
eller
f(x)=1/2(x)^2-3
g(x)=-1/2(x)^2+2x

Svar #2
27. august 2003 af SP anonym (Slettet)

det hele ser ud som det står

og der er ingen ( ) undtagen om

x som jeg har skrevet......



Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2003 af Lurch (Slettet)

Det gør en forskel om det både er 1/2 og x der er opløftet til anden potens eller om det kun er x!

Svar #4
27. august 2003 af SP anonym (Slettet)

det er kun x


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2003 af Lurch (Slettet)

okay, saml alle leden på en side, så får du,
x^2-2x-3=0
Dette er en simpel andengradsligning som kan løses ved faktorisering eller vha. andengradsligning løsningsformlen.

Skriv et svar til: to funktioners lighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.