Matematik

Hjælp til matematik, reducering

04. september 2011 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brug for jeres hjælp.

 

y+7-18+1 giver det ikke =7y-19

men hvordan kan jeg vise at jeg har regnet et ud, jeg skal nemlig vide hvordan jeg gør

 

så har jeg også denne her 7x i anden + 4 x i anden+9x-8x = giver det ikke 11x i anden + x ?

Og hvordan kan man vise hvordan man regner det ud ?
 

Jeg sætter pris for jeres hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Rhizz (Slettet)

"y+7-18+1 giver det ikke =7y-19" - det er forkert .. eftersom at y er plusset på tallene, kan man ikke sige at det giver 7y -19 .. derimod kommer y til at stå alene fordi den ikke er ganget på nogle af tallene, og så er det bare tallene du skal sætte sammen . Dvs. at det gir "y-10" eller "-10+y" det er det samme .. 

Og hvordan du regner det ud, ja så skriver du vel bare at du har plusset tallene sammen, og at eftersom y ikke er ganget på nogle af tallene, ved du at y bare forbliver som den er. 

 

"7x i anden + 4 x i anden+9x-8x = giver det ikke 11x i anden + x" --> det er rigtigt nok .. 
og du kan igen bare skrive at du plusser x'erne sammen, og x^2'erne sammen, og får så 11x^2+x


Svar #2
04. september 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

tak for hjælpen :D

Når x er 7
2x(x+4) 
Giver det så: 2x(x+4) = 2(7+4) =2x+11
…………
X i anden (x+2y)  = x i anden+x+2y = 2xi anden +2y  ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af Rhizz (Slettet)

øhm.. hvis x=7 så skal 7'tallet ind på alle x'erne .. dvs. 2*7(7+4) = 14*11=154 .. 

x^2(x+2y) =x^3+x^2*2y = x^3+2x^(2)y .. 


Skriv et svar til: Hjælp til matematik, reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.