Matematik

MATEMATIK HJÆLP

04. september 2011 af mal45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej søde mennesker

Er der en der er sød at hjælpe mig :)

Opgaven lyder:

En funktion er givet ved f(x) = 1/5 x3- 3/2 x2 + x +4

Find den afledte funktion, den har jeg fundet. Den afledte er f'(x) = 3/5 x2 - 6/2 x + 1

Lad x0 = 6 og find y0. Hvordan gør jeg det? Skal jeg bare indsætte 6 på x'tes plads i den afledte funktion og derefter finde y0. 

Derefter skal jeg bestemme f'(x0) . Hvordan gør jeg så det? 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder den afledede funktion f'(x) .

Med y0 menes helt sikkert f(x0) . Derved skal man først beregne f(x0), og dernæst f'(x0) , med x0 = 6.


Svar #2
04. september 2011 af mal45 (Slettet)

men hvordan beregner jeg så f(x0) ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at indsætte x = x0 = 6 i forskriften for f(x) .


Svar #4
04. september 2011 af mal45 (Slettet)

vil det sige at funktionen kommer til at se således ud 1/5 * 63 - 3/22 +6 + 4??


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har vist glemt et ·6 i udtrykket. Ja, man indsætter x = 6 i udtrykket for f(x):

f(6) = (1/5)·63 - (3/2)·62 + 6 + 4


Svar #6
04. september 2011 af mal45 (Slettet)

ja ups, det har du ret i :) men resultatet af f(6) er det y0.

Nu skal jeg så finde f'(x0), hvordan gøres det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, y0 var defineret som f(x0)

Beregn dernæst f'(x0) = f'(6) ved at indsætte x = x0 = 6 i forskriften for f'(x) .


Svar #8
04. september 2011 af mal45 (Slettet)

okay tusind tak, det forstår jeg godt :) 

jeg har også en anden opgave der lyder: differentier k(x) = kvard4x + 5/2x hvordan gør jeg det? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Skriv udtrykket entydigt og klart ved hjælp af parenteser.

Benyt dernæst den generelle formel (k·xn)' = k·n·xn-1


Svar #10
04. september 2011 af mal45 (Slettet)

differentier: k(x) = kvard4x + (5/2x) 


Svar #11
04. september 2011 af mal45 (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal benytte mig af den generelle formel :(


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Mener du k(x) = √(4x) + (5/2)·x , eller k(x) = √(4x) + 5/(2x) , eller noget helt andet? Formlen i #9 kan benyttes på hvert led i funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. september 2011 af AskTheAfghan

k(x) = √(4x) + (5/2x)    =    2x1/2   +   5·(2x)-1

lad m(x) = 2x1/2    og    h(x) = 5/2x        ,    m'(x) = ...   (du kan godt)      og     h'(x) = ... (Klik her)

k'(x) = m'(x) + h'(x)


Svar #14
04. september 2011 af mal45 (Slettet)

jeg mener  k(x) = kvard4x + 5/(2x) 


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Brug √-symbolet i Ω-boksen, og benyt parentes. Altså det sidste af mine forslag i #12. Se omskrivningen i #13 og benyt så formlen i #9.


Svar #16
04. september 2011 af mal45 (Slettet)

okay tusind tak for hjælpen, jeg må se om jeg kan få løst den :) 


Svar #17
04. september 2011 af mal45 (Slettet)

Til AskTheAfghan: tusind tak for hjælpen, det du skriver hjælper en del :):) 


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.