Fysik

Beregn strømningshastighed i sm/h

06. september 2011 af kalle09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej jeg sidder og laver aflevering til i morgen, men er nået til en opgave som jeg ikke kan finde ud af, og har kigget i alle mine bøger. Så håber der er en der kan give en hånd. opgaven ser således ud.

For at bestemme vandhastigheden i en kølevandskanal anbringes et vinkelformet glasrør i vandet. Vandet presses herved 17cm op i røret.

Beregn på grundlag heraf strømningshastighed i sm/h? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2011 af mathon

 

                            Δh·ρ·g = (1/2)·ρ·v2

                           v = √(2·Δh·g) = √(2·(0,17 m)·(9,82 m/s2)) = 1,82724 m/s


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2011 af mathon

 

          l knob = 1 sm/h =  0,514444 m/s

          1 m/s = 1,94384 sm/h

          v = (1,82724 m/s) · (1,94384 sm/h  /  m/s) ≈ 3,6 sm/h                 ( = 3,6 knob )


Svar #3
06. september 2011 af kalle09 (Slettet)

mange tak for hjælpen..

kender du en formel som jeg kan bruge hvis jeg skal finde et rørs indvendige diameter ? når jeg kender hvor mange tons olie der strømer igennem per time, og når jeg kender flow hastigheden. i min bog står der nemlig kun hvordan man findet trykket?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. september 2011 af mathon

 

                d = √((4/π)·m/(ρ·t·v))

hvor
       d er diameteren, [d] = m
       m er massen, [m] = kg
       ρ er densiteten, [d] = kg/m3
       t er tiden, [t] = s
       v er farten, [v] = m/s

    

 


Svar #5
06. september 2011 af kalle09 (Slettet)

det er perfect.. jeg siger mange tak igen:)


Skriv et svar til: Beregn strømningshastighed i sm/h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.