Matematik

Ligninger

06. september 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens. 

Jeg skal løse denne ligning.--->x(x-2)=0 

Jeg har løst på denne måde. 

x^2-2=0

x^2-2+2=0+2

x^2=2

1/1=1/2

 

x=0,5

er det rigtigt eller? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Du kan jo gøre prøve med din løsning i den oprindelige ligning og tjekke, om det passer.

Løs ligningen ved hjælp af nulreglen for et produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2011 af fortem (Slettet)

Nej det er ikke korrekt, du har ganget parentesen forkert ud.

x(x-2) = x2 -2x = 0

Men der er en nemmere måde. Du kan bruge nul-reglen.

Dvs. at enten vil x = 0 eller x-2 = 0 og dermed får du to løsninger på andengradsligningen:

x = 0 og x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2011 af AskTheAfghan

x2 = 2     ⇔     x = ±√(2)

Men, x(x-2) = 0 er ikke det samme som x2 - 2 = 0 . Anvend nulreglen for at finde rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er blot ikke den ligning, der skal løses i #0 .

#5 -- OK, det giver mere mening nu.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2011 af AskTheAfghan

#4

Jeg har redigeret det, men thx.


Svar #6
06. september 2011 af Glans (Slettet)

ah, okay. 

Jeg fandt ud af det.  Hva med denne ligning--> 3x(x+4)=0

x(3x+4)=0

x=0 el. 3x+4=0 

3x+4-4=0-4

3x/3=-4/3

jeg får x til at være 1,333. Det synes jeg ikke rigtig at det passer? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2011 af AskTheAfghan

#6

Du har kun:   3x(x+4) = 0      dvs.     3x = 0     og   x + 4 = 0

3x(x+4)  ≠  x(3x+4)    , men   3x(x+4)  =  x(3x+12)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Se #7 -- Du skal ikke gange ind med 3 (og hvis du gjorde det, skal du gøre det rigtigt).


Svar #9
06. september 2011 af Glans (Slettet)

er det nok at skrive det eller skal  man regne videre? altså -4/3=-1,333


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er ikke korrekt. Se #7 .


Svar #11
06. september 2011 af Glans (Slettet)

Nu er jeg ikke med.  er det her rigtigt Jeg fandt ud af det.

 3x(x+4)=0

x(3x+4)=0

x=0 el. 3x+4=0

3x+4-4=0-4

3x/3=-4/3

-4/3=-1,33


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2011 af AskTheAfghan

#11

3x(x+4) = 0

3x2 + 12x = 0

x(3x+12) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Genlæs #7 og #8 . Du kan ikke gange ind med 3, som du gør.


Svar #14
06. september 2011 af Glans (Slettet)

Okay. 

Nu har jeg prøvet igen. 3x(x+4)=0

3x=0 el x+4=0

3x(x+12)=0

3x+12-12=0-12

3x¨2=-12/3

1/1=-4=1

x=-4

er det korrekt? :(


Svar #15
06. september 2011 af Glans (Slettet)

Okay.

Nu har jeg prøvet igen. 3x(x+4)=0

3x=0 el x+4=0

3x(x+12)=0

3x+12-12=0-12

3x2=-12/3

1/1=-4=1

x=-4

er det korrekt? :(


Svar #16
06. september 2011 af Glans (Slettet)

Okay.

Nu har jeg prøvet igen. 3x(x+4)=0

3x=0 el x+4=0

3x(x+12)=0

3x^2+12-12=0-12

3x^2=-12/3

1/1=-4=1

x=-4

er det korrekt? :(


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14, #15, #16

Det ser meget mærkeligt ud, det du gør.

Løs ligningen ved hjælp af nulreglen:

3x(x+4) = 0 ⇒ 3x = 0 ∨ x+4 = 0 ⇒ x = 0 ∨ x = -4

Hvordan du kommer frem til x = -4 er en gåde.


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. september 2011 af AskTheAfghan

Når du skal løse noget, skal du ikke blande mange ting sammen.

Løs én ligning ad gang, så vil det (muligvis) hjælpe dig med at forstå bedre.

3x = 0                el.                x + 4 = 0

      |                                                |

   x = 0               el.                      x = -4


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.