Matematik

Løs ligningen

07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har en lligning hvor jeg er gået helt i stå? hele min familie har prøvet. men håber der er nogle af jer der forstår det. :-) 

Jeg vedlægger et billede af den. :)

Vedhæftet fil: Picture 196.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

                                                                              (x - 3) / 2 = x + 1

                                   Du ganger med 2 på begge sider af ligningen og herefter reduceres og isoleres.


Svar #2
07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

Ikke for at være besværlig. men det kan jeg ikke finde ud af.. jeg ander ikke hvad reducere eller isolere er?


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Vi isolerer således at

(x - 3) / 2 = x + 1

x - 3 = 2x + 2

x = -5


Svar #4
07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

Så svaret er -5? 

forstår lidt af det. tak :-)


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Det var så lidt. Vi ganger først med 2 på begge sider af ligningen. Herefter handler det bare om at få x isoleret.


Svar #6
07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

Okay :-) så det giver -5 ikke? tror jeg forstår det :-)


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Jo, det korrekte svar er x = -5 .


Svar #8
07. september 2011 af JulieHjortshøjSørensen (Slettet)

Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.